HiPP BIO od pokoleń, Ryż mleczny z jabłkami, po 9. m-cu
Wskazania:
Po 9 miesiącu.
Właściwości:
Produkt z certyfikatem ekologicznym i unijnym logo rolnictwa ekologicznego - zgodnie z prawem UE. Znak HiPP BIO to gwarancja najwyższej jakości ekologicznej, jeszcze wyższej niż wymagana prawem UE. Za to ręczy swoim nazwiskiem właściciel firmy - Claus Hipp.
- zgodnie z przepisami prawnymi nie zawiera substancji konserwujących ani barwników
- bez dodatku zagęstników - przy rozwarstwieniu wymieszać
- łagodny i staranny sposób przygotowania - dla zachowania najwyższej jakości i pełni smaku
- bez składników modyfikowanych genetycznie
Skład:
mleko* 55%, woda, gotowany ryż* 12%, jabłka* 11%, cukier*, skrobia ryżowa*, wyciąg z wanilii Bourbon, regulator kwasowości - węglan wapnia, sól jodowana,
*z rolnictwa ekologicznego
Wartości odżywcze (%) | 100 g |
---|
energia kJ/kcal | 348/82 |
tłuszcz | 2,0 g |
- w tym kw. tłuszczowe nasycone | 1,3 g |
węglowodany | 13,8 g |
- w tym cukry | 7,2 g |
białko | 2,2 g |
sól | 0,10 g |
sód | 0,04 g |
wapń | 96 mg |
Stosowanie:
Otwarty słoiczek z całą zawartością lub odpowiednią porcję przełożoną do miseczki podgrzej w \"kąpieli wodnej\" lub kuchence mikrofalowej. Przed podaniem wymieszaj posiłek plastikową, czystą łyżeczką (kontakt ze śliną może spowodować rozrzedzenie produktu) i dokładnie sprawdź temperaturę. Pozostałą, niepodgrzaną zawartość słoiczka zamknij, wstaw do lodówki i zużyj następnego dnia. Nie używaj metalowej łyżeczki, aby nie uszkodzić słoiczka.Jakość tego produktu w momencie opuszczania zakładu produkcyjnego była bez zarzutu - przed użyciem upewnij się, że słoiczek nie został naruszony. Nie używaj, jeśli środek wieczka się ugina. Bezpieczne zamknięcie próżniowe - klika przy pierwszym otwarciu.
Opakowanie:
200 g