HiPP BIO od pokoleń, Spaghetti z pomidorami i mozarellą, po 7. m-cu
Wskazania:
Po 7 miesiącu.
Właściwości:
Produkt z certyfikatem ekologicznym - zgodnie z prawem UE. Znak HiPP BIO to gwarancja ponad 260 kontroli każdego słoiczka oraz 60 lat doświadczenia w rolnictwie ekologicznym.
- kwas alfa-linolenowy (ALA) z grupy Omega-3 - ważny dla rozwoju mózgu i komórek nerwowych
- bez aromatów i zagęstników - przy rozwarstwieniu wymieszaj
- zgodnie z przepisami prawa nie zawiera substancji konserwujących ani barwników
- z delikatnymi cząstkami wspierającymi naukę gryzienia
- bez składników modyfikowanych genetycznie
**zgodnie z rozporządzeniem Rady (WE) nr 834/2007 dotyczącym produkcji ekologicznej
Skład:
Warzywa* 61% (pomidory* 31%, marchew*, cukinia*, cebula*), ugotowany makaron* 19% (z pszenicy* durum), odtłuszczone mleko*, mozzarella* 3% (z krowiego mleka*), ugotowany, zmielony makaron* (z pszenicy* durum), olej rzepakowy* 2%, odtłuszczone mleko* w proszku, przyprawy*, *z rolnictwa ekologicznego
ZAWIERA GLUTEN. Makaron może zawierać śladowe ilości jaj.Bez aromatów i zagęstników.
Wartości odżywcze (%) | w 100 g |
---|
energia kJ/kcal | 315/75 |
tłuszcz, w tym | 3,0 g |
- kwasy tł. nasycone | 0,7 g |
- kwasy tł. jednonienasycone | 1,5 g |
- kwasy tł. wielonienasycone | 0,6 g |
węglowodany | 8,2 g |
- w tym cukry | 3,1 g |
błonnik | 1,3 g |
białko | 3,2 g |
sól | 0,10 g |
sód | 0,04 g |
kwas alfa-linolenowy (Omega-3) | 0,14 g |
Stosowanie:
Otwarty słoiczek z całą zawartością lub odpowiednią porcję przełożoną do miseczki podgrzej w \"kąpieli wodnej\" lub kuchence mikrofalowej, wymieszaj i sprawdź temperaturę. Pozostałą, niepodgrzaną zawartość słoiczka zamknij, wstaw do lodówki i zużyj następnego dnia. Używaj plastikowej łyżeczki.Jakość tego produktu w momencie opuszczania zakładu produkcyjnego była bez zarzutu - przed użyciem upewnij się, że słoiczek nie został naruszony. Nie używaj, jeśli środek wieczka się ugina. Bezpieczne zamknięcie próżniowe - klika przy pierwszym otwarciu.
Opakowanie:
220 g