HiPP BIO od pokoleń, Zupka warzywna z indykiem, po 5. m-cu
Wskazania:
Po 7 miesiącu.
Właściwości:
Produkt z certyfikatem ekologicznym - zgodnie z prawem UE. Znak HiPP BIO to gwarancja ponad 260 kontroli każdego słoiczka oraz 60 lat doświadczenia w rolnictwie ekologicznym.- bez dodatku soli - naturalny, delikatny smak- kwas alfa-linolenowy (ALA) z grupy Omega-3 - ważny dla rozwoju mózgu i komórek nerwowych- bez dodatku składników pochodzenia mlecznego, aromatów i zagęstników - przy rozwarstwieniu wymieszaj- zgodnie z przepisami prawa nie zawiera substancji konserwujących ani barwników- bez składników modyfikowanych genetycznie**
**zgodnie z rozporządzeniem Rady (WE) nr 834/2007 dotyczącym produkcji ekologicznej.
Bez dodatku aromatów i zagęstników.
Skład:
Warzywa* 58% (marchew*, ziemniaki*, cebula*, pasternak*), woda, mięso z indyka* 8%, sok winogronowy*, olej rzepakowy* 1,3%, mąka ryżowa*,
*z rolnictwa ekologicznego.
Wartości odżywcze (%) | 100 g |
---|
energia (kJ/kcal) | 241/57 |
tłuszcz, w tym: | 2,2 g |
- kwasy tł. nasycone | 0,4 g |
- kwasy tł. jednonienasycone | 1,1 g |
- kwasy tł. wielonienasycone | 0,7 g |
węglowodany | 6,4 g |
w tym cukry | 2,4 g |
białko | 2,3 g |
sól* | 0,08 g |
sód | 0,03 g |
kwas alfa-linolenowy (Omega 3) | 0,10 g |
*zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu |
Stosowanie:
Otwarty słoiczek z całą zawartością lub odpowiednią porcję przełożoną do miseczki podgrzej w \"kąpieli wodnej\" lub kuchence mikrofalowej, wymieszaj i sprawdź temperaturę. Pozostałą, niepodgrzaną zawartość słoiczka zamknij, wstaw do lodówki i zużyj następnego dnia. Używaj plastikowej łyżeczki. Zupka stanowi część pełnego posiłku.Jakość tego produktu w momencie opuszczania zakładu produkcyjnego była bez zarzutu - przed użyciem upewnij się, że słoiczek nie został naruszony. Nie używaj, jeśli środek wieczka się ugina. Bezpieczne zamknięcie próżniowe - klika przy pierwszym otwarciu.
Opakowanie:
190 g