Preparat zawiera ekstrakt z pestek winogron, które są źródłem
polifenoli. Pod chemiczną nazwą polifenole kryje się cała grupa
składników odżywczych, zwanych OPC - oligomeryczne proantocyjanidyny.
Oligomeryczne proantocyjanidyny to grupa kilkuset różnych związków
działających synergistycznie. Zwane są czasami „super utleniaczami”,
gdyż efekt ich działania jest kilkadziesiąt razy większy od witaminy C i
E. Choć OPC występują również między innymi w zielonej herbacie,
aronii, żurawinie czy korze sosny śródziemnomorskiej, to najlepszym ich
źródłem są pestki winogron. Pestki w preparacie pozyskiwane są z winnic
południowych regionów Francji. Pod uwagę brane są odpowiednia gleba,
wysokość plantacji i południowe ukierunkowanie płaszczyzny stoku.
Sposób wytwarzania preparatu, stworzony wyłącznie przez firmę Solgar,
gwarantuje zachowanie pełnej aktywności biologicznej wszystkich
składników.
Zastosowanie: uzupełnienie diety w ekstrakt z pestek winogron.
Zalecane spożycie: osoby dorosłe: od 1 do 2 kapsułek dziennie, najlepiej zażywać w trakcie posiłku lub stosować według wskazań lekarza..
Składniki: sproszkowany ekstrakt z pestek winogron
(zawierający 90mg [90%] polifenoli), substancja wypełniająca: celuloza
mikrokrystaliczna; otoczka kapsułki roślinnej
(hydroksypropylometyloceluloza); substancje przeciwzbrylające:
stearynian magnezu, dwutlenek krzemu.
1 kapsułka zawiera: sproszkowany ekstrakt z pestek winogron 100mg (zawierający 90mg [90%] polifenoli).